Hej och välkommen till min blogg!

Igår tog jag hem titeln som Sveriges mästerkock 2018, och vilken resa det har varit! Finalen var bland det roligaste jag någonsin gjort, och det var helt fantastiskt att få göra den med Adam.

Min strategi i finalen var att hålla det ganska enkelt för att inte hamna i tidsnöd, men att samtidigt få fram goda och spännande smaker. Jag försökte tänka på de saker som juryn har sagt under tävlingen, gällande smak, utseende och tankesätt. Om du vill provlaga det som jag gjorde så hittar du recepten nedan, och som ni kanske såg igår så är inte den färska tryffeln helt avgörande. Det går att skippa :).

Du hittar min vinnarmeny från finalen här>>

Foto: TV4

Om ni vill matcha dryck till det här, så skulle jag rekommendera ett hel torrt vitt vin med ganska hög syra till förrätten. En ung Chablis, eller torr Reisling är klockrent. Till varmrätten vill man gärna ha ett vin med viss strävhet som matchar den smöriga såsen, och som har en lagom fyllighet till kalvfilén. Södra Rhone är ett utmärkt område till denna rätt, så en Côtes du Rhone eller Chateauneuf de Pape är utmärkta val. Till desserten är de lätt pärlande Moscato d’asti vinerna helt perfekta.

Lycka till och hoppas verkligen att ni gillar det. Ha det bäst!

Läs om vår kommentarspolicy