Göteborg Media Day

I torsdags körde jag Göteborg media day tillsammans med TV4. Vi stod för lunchen, och det var verkligen ett superkul event! Det var otroligt roligt att besöka Göteborg igen. Senaste jag var där, så stod jag skakig framför juryn för första gången. Helt galet!

Detta besök var lite mindre pirrigt. Det enda jag behövde göra vara att hålla en snabb presentation, trycka ut ett gäng mackor och snacka med trevligt folk. En helt ok arbetsdag med andra ord!

Jag valde att bjuda på en av mina klassiker. Baguette med confiterat anklår, fransk dressing, sallad och rödlök. Det är ju nästan fusk va gott det är med anklår, och jag kan verkligen rekommendera denna till nästa picknic. Jag brukar i detta fall köpa färdiga confiterade anklår, som finns i välsorterade butiker.

Anklårsbaguette

4 st confiterade anklår

4 st 15 cm bitar baguette

2 dl majonnäs

2 msk dijonsenap

1 msk inlagd dragon (alt 1 tsk torkad)

4 blad romansallad

1 rödlök

Gör så här

Sättugnen på 150 grader. Blanda majonnäs, dijonsenap och dragon i en skål, och ställ kallt. Lägg anklåren i en ugnssäkerform och ställ in i ugnen i ca 10 minuter. Detta gör att det går lättare att plocka köttet från benen.

Plocka kött och skinn från benen och fräs allt i en stekpanna på medelvärme. Använd gärna det avrunna fettet från ankan till stekningen. När köttet och skinnet blivit lite krispigt så är det klart (tar ca 5 minuter).

Pussla ihop baguetten. Bre på rikligt med dressing i baguetten, och lägg ett salladsblad i botten. Toppa med anklår och rödlök.

Bon appetit!

 

Läs om vår kommentarspolicy