Spansk Gazpacho med vattenmelon!

En spansk Gazpacho är bland det godaste och enklaste man kan skämma bort sig själv med när sommarvärmen tar fart på riktigt. Jag älskar att sitta ute på altanen på landet och sippa på denna iskalla, fräscha tomatsoppa. Den är även otroligt tacksam att förbereda, och praktisk att göra till många. Jag kommer t.ex. att servera denna på ett kommande smak event i Vällingby, där jag ska göra en sats för 1000 personer!! Hursomhelst, här får ni ta del av mitt grundrecept och vill man piffa till det med lite räkor eller tärnad mango, så är det bara att go bananas.

Njut i värmen och om ni skulle bli törstiga till denna soppa så kan det vara bra att ha en Cava på kylning.

Recept Gazpacho 4-5 personer (ca 1,5 liter soppa)

500g tomater

1 gurka

1 rödlök

1 röd paprika

0,5 dl olivolja

2 msk sherryvinäger

2 msk socker

5 dl tomat juice

2 dl apelsinjuice, färskpressad

1 stjälk stjälkselleri

½ vattenmelon, urkärnad

1 grönt äpple, urkärnat

½ citroner, saften

½ krukor basilika

½ krukor persilja

½ krukor koriander

12,5 g flingsalt

Tabasco, efter smak

Gör så här:

Mixa samtliga ingredienser i en matberedare och sila genom ett durkslag. Smaka av med salt och Tabasco. Låt stå svalt i minst 30 minuter. Servera kallt, med räkor, mango eller precis som den är.

Buen provecho!

Läs om vår kommentarspolicy