Lammkebab

I går körde vi en utav mina absoluta favoriter, nämligen ett grillparty middle-easternstyle. Jag älskar verkligen maten från mellanöstern och alla fantastiska tydliga smaker som det bjuder på. När jag kör temaparty så gillar att ha ett protein och sen go bananas på tillbehören. I går gjorde jag grillade lammkebabsjärpar tillsammans med hummus, baba ganoush, tabbouleh, myntayoghurt, grillat bröd och grillade grönsaker. Helt lagom med andra ord, haha. Jag tänkte dela med mig av huvudnumret i detta inlägg så kan ni själva välja vad ni vill köra till. Vi snackar givetvis om lammkebaben.

När jag en gång för ett par år sedan hittade balansen i min kryddblandning så blev jag helt lyrisk. Jag tycker att den här kryddningen är fullkomligt magisk till lammfärs och det här receptet har blivit en stående klassiker på min sommargrill. Ett litet extra tips om ni gör egen hummus är att tillsätta kycklingbuljong istället för vatten om ni spär den. Det ger en fylligare smak. Nog om det, lägg ölen på kylning och tänd grillen. Nu kör vi!

Lammkebabsjärpar

500g lammfärs

1 ägg

1 gul lök, finhackad

2 vitlöksklyftor, finhackade

½ kruka kruspersilja, finhackad

1 sats kryddblandning

Kryddblandning

2 msk mald koriander

1 rågad msk spiskummin

1 msk paprikapulver

1 msk rökt paprikapulver

1 tsk kanel

1 msk bordsalt

1 msk nymald svartpeppar

Gör så här:

Tänd grillen och gör en varm och en svalare sida. Blanda ihop alla kryddor i en skål. Blanda sedan färsen med alla ingredienser och forma fina järpar. Grilla järparna hårt på den varma sidan tills de har fått fin färg runt om (ca 5 minuter). Lägg sedan över på den svalare sidan och lyfta av dem när dem är precis genomstekta. Servera med alla dina goda tillbehör eller som en härlig wrap. Och glöm inte, ha alla tillbehör klara och ölen kall innan ni börjar grilla. Man vill ju ha dem rykande från grillen när man äter.

Lycka till!

Läs om vår kommentarspolicy