Matjessill

Idag är det midsommar!!!! Då äter man matjessill! Här kommer lite inspo från hur jag serverar min.

4 portioner

4 stora filéer matjessill, alt 2 burkar

4 ägg, hårdkokta och tärnade

8 färskpotatisar, kokta

1 knippe gräslök, finskuren

1 kruka dill, finhackad

1 rödlök, finhackad

100 smör

2 skivor kavring, tärnade i små bitar

2 dl créme fraîche

Gör så här:

Börja med kavringskrutonger. Lägg smöret i en kastrull eller liten stekpanna och bryn det under omrörning.

Tillsätt kavringen när smöret doftar härligt knäckigt och låt de ligga i ca 4-5minuter.

Lägg sedan över på hushållspapper för torkning. Det kan ta ett par minuter innan de blir krispiga. Spara smöret.

Skär upp sillen i mindre bitar och blanda upp med det brynta smöret. Börja med upplägget. Lägg sill om lott med potatis och ägg.

Dutta ut créme fraîche lite här och där.

Toppa med dill, lökhack och kavringskrutonger.

Servera med favorit snapsen och en iskall öl.

Glad midsommar!!

Läs om vår kommentarspolicy