Street-food i Guatemala

Jag är för tillfället på en magisk resa i Guatemala med min tjej Maria och provar typ all mat mellan himmel och jord. Det är därför jag har varit lite dålig på att uppdatera, eftersom att internet inte är en självklarhet. Även om inte all mat faller rakt på läppen så är det jäkligt kul att prova nya saker och jag får massor av inspiration. Här kommer ett litet axplock från det jag kommit ihåg att fota.

Grill på stranden med suspekt fiskgryta. Det var hela fiskar i buljong (som faktiskt var jäkligt god) med tortillabröd. Jag var lite skeptisk mot de hela fiskarna men väldigt spännande på det hela taget.

Sedan provade jag även en fantastisk kyckling anrättning. Vi hälsade på hos mormor och hon tog på sig att slakta tre alla tre kycklingar som hon helstekte. Jag har sällan ätit något med såååå god grillsmak. Magi!! Go mormor i Guatemala!!!

Tostadas (typ hård taco i Sverige fast platt) med guacamole! Gott!! Recept på min variant kommer i veckan.

Kokt majsdeg med kyckling och lite annat. Typ Guatemalas svar på kroppkakan. Jag är inte helt övertygad, men nått kul skulle man kunna göra av det här!

Guatemalas hotdog med “chorizo”, “salsiccia” och en denniskorvliknande historia. Toppas med majjo, hot sauce, guacamole och ketchup. Jag blev väl inte helt golvad men det slank ner utan några större svårigheter.

Jag kommer som sagt skicka upp lite mer recept på central amerikansk mat inom kort, och skulle jag äta nått helknasigt så lägger jag upp det bums.

Ha det fint så länge!!

Läs om vår kommentarspolicy