Bästa sommardrinken

Det här är en av mina klassiker. En super enkel drink med smak av äpple, rom, kanel och lime. Den går att göra långt i förväg och passar till många. Vill man köra den alkoholfri så är det bara att byta ut rom mot mer äpplejuice.

Ingredienser 4 drinkar:

1 dl socker

0,5 dl vatten

1 kanelstång

4 lime, juicen

20 cl rom, mörk av enklare slag (typ Havanna club)

20 cl äpplejuice tropicana

Massor av is

Äpple, till garnering

Gör så här:

Börja med sockerlagen. Blanda vatten, socker och kanel i en kastrull och låt sjuda upp på mellanvärme. Ställ åt sidan och låt svalna. Pressa limen (12 cl) och blanda med 8cl sockerlag, rom och äpplejuice i en stor karaff. Lägg i massor av is och rör om. Servera sedan i isfyllda glas och garnera med en liten äppelfjäder.

Läs om vår kommentarspolicy