Vad ska man äta under grillförbudet?

Nu råder det fortfarande grillförbud i större delar av landet och då blir det ju kaos! Vad ska man laga som är somrigt och gott, som inte kommer direkt från grillen?

Här har ni svaret! Enkel supergod röding med svenska smaker. Enjoy!

Röding med tomatconcasse, ansjovismajjo och inkokt fänkål

4 personer:

600g rödingfilé, urbenad

1 citron, rivet skal

2 vitlöksklyftor, finhackade

4 msk persilja, finhackad

Ansjovismajjo

2 dl majonäs

2 ansjovisfiléer från burk

1 msk citronjuice

Tomatconcasse

4 tomater, skållade och skalade

2 schalottenlökar, finhackade

2 msk ketchup

2 msk olivolja

1 msk scherryvinäger

2 msk dill, finhackad

Några stänk tabasco (kan uteslutas)

Salt

Peppar

Inkokt fänkål

1 fänkål, skuren i grova bitar

1/2 liter fiskbuljong

1 pkt saffran

Gör så här:

Kärna ur och tärna tomaterna och bland med övriga ingredienser till concassen. Ställ kallt till servering.

Finhacka ansjovis och blanda med majonäs och citron. Ställ kallt.

Sätt ugnen på 150 grader.

Koka upp buljongen och lägg i saffran och fänkål. Låt sjuda i 10-15 minuter tills fänkålen mjuknat men har lite kärna. Sila av.

Fixa rödingen medans fänkålen kokar. Gnid in köttsidan med salt, citronskal, vitlök och persilja. Baka i ugnen med skinnsidan ner i 5-7 minuter. Ta ut och dra bort skinnet med fingrarna.

Servera med samtliga tillbehör.

Läs om vår kommentarspolicy