Cubanos chefstylé

Sedan jag såg dessa härliga kreationer i filmen Chef, så har jag drömt om att göra en egen take på dessa fantastiska mackor. Steg ett var att hitta en riktigt bra smörgåsgrill! Jag införskaffade detta lilla monster från Severin ( https://bit.ly/2Oymoi1 ) som kan grilla allt från kött som en bordsgrill till hamburgare och förstås! Kubanska mackor. Jag hittade den hos kökets favoriter ( https://bit.ly/2pi0JQl ) en riktigt bra onlinebutik där de mesta går att hitta. Uppge koden HAMM18 för 15% rabatt (Gäller T.O.M 15/10).

Jag valde ganska klassiska kubanska smaker med rom, ananas, chili och citrus, men självklart kan ni köra er egen twist på fläsket om ni vill. Eller bara köpa en färdig pulled pork.

4 pers 

Fläsket

600g fläskkarré

1 tsk spiskummin

1 gul lök, skivad i halvmånar

3 vitlöksklyftor, lätt mosade

1 grön chili, skivad

1 msk mörk rom

2 dl apelsinjucie

1 dl ananasjuice

1 lime, zest och saft

0.5 liter kycklingbuljong

4 svartpepparkorn

1 lagerblad

flingsalt

rapsolja

Mackan

4 kubanska pan, alt 8 skivor landgång

200g kokt skinka, skivad

amerikansk senap

2 saltgurkor, skivade

200 swizz chees, alt jarslberg

smör

Gör så här:

Sätt ugnen på 100 rader varmluft (alt 120 vanlig). Salta karrén rikligt med flingsalt runt om och pudra in den spiskummin. Hetta upp olja i en gryta och bryn karrén 2 minuter på vardera sida. Sänk värmen, tillsätt lök, vitlök och chili och fräs 2 minuter till eller tills de mjuknat. Häll i rom och låt det sjuda in helt. Tillsätt sedan övriga ingredienser, sjud upp och ställ in i ugnen utan lock. Låt stå i 4 timmar, vänd köttet varje timme. Låt svalna ett par minuter och skär upp i mindre bitar.

Värm upp smörgåsgrillen. Bre smör på brödets båda sidor och stek i grillen på ena sidan. Lägg de smörstekta sidorna inåt (mot fyllningen) och lägg på all härlig topping. Grilla mackorna gyllne på den ostekta smörsidan tills osten smält.

Skär upp mackorna med ett tvärsnitt och servera denna gudomliga skapelse!

Läs om vår kommentarspolicy