Funghi carbonara

Här kommer ett supersnabbt, supergott och vegetariskt vardagsrecept! En svampcarbonara som alltid får min tjej att jubla.

4 pers

500g champinjoner, grovt hackade

1 gul lök, finhackad

2 vitlöksklyftor

400-500g torkad pasta

4 ägg

1,5 dl grädde

1 tsk svart tryffelolja

100g parmesan, finriven

3 msk smör

Salt

Svartpeppar

Parmesan till toppning

Gör så här:

Koka upp saltat vatten i en stor kastrull.

Torrstek svampen med lite salt tills vätskan dunstat. Tillsätt smör, lök och vitlök och fräs i ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.

Lägg i pastan och koka den al dente.

Blanda ihop ägg, grädde, tryffelolja och parmesan i en bunken och smaka av med salt.

Sila pastan och häll tillbaka i kastrullen. Blanda i äggblandningen och svampsteket. Rör om på en medelvarm platta tills såsen blivit härligt krämig.

Toppa varje tallrik med parmesan och svartpeppar.

Läs om vår kommentarspolicy