Mini äppelpajer på smördeg

Var på party här om dagen och åkte på dem här små rackarna och blev genast taggad på att gör en egne variant. Helt briljant att göra en enkel kombo av kanelbullar och äppelpaj, som dessutom görs på smördeg. Super mega awesome great är allt jag har att säga!

1 sats, ca 10 minipajer

4 äpplen, urkärnade, kvartade och tunt skivat

100g smör

1 dl socker

1 tsk kanel

2 drag nymalen svartpeppar

250g smördeg

2 äggulor, till pensling

Gör så här:

Bryn smöret i en kastrull under omrörning. Vispa ner socker och kanel och blanda runt tills socker är smält. Låt svalna något. Blanda upp smöret med äpplena och dra över lite svartpeppar.

Sätt ugnen på 200 grader.

Kavla ut degen tunn och lägg ut äpplen så att du lämnar en kant (för att kunna rulla).

Häll över resterande smör och rulla ihop allt till en rulle. Låt rullen sätta sig i kylen i ca 15-20 minuter.

Skär upp rullen i ca 3 cm tjocka bitar, pensla över lite äggula på toppen och baka i ugnen tills dem är härligt gyllene (ca 20 min).

Servera med vaniljsås eller glass!

Läs om vår kommentarspolicy