Snabb och god nudelsoppa

Buljongbaserade soppor är givet på hösten och den här nudelsoppan är en klassiker hemma hos mig. Just för att den är så otroligt enkel, god och billig. Grönsakerna, nudlar och topping kan varieras efter smak, men jag skriver med det som jag brukar ha i min.

4 personer

4 portions paket Udon nudlar, eller annan sort

Buljong

2 liter kycklingbuljong

4 vitlöksklyftor, smashade

3-4 cm ingefära, skalad och skivad

4 msk japansk soja

1 msk socker

4 msk kinesiskt matlagningsvin (finns i asiatiska butiker, kan uteslutas)

1/2 msk sesamolja

Topping

2 st pak choi (eller annan kål), delade i kvartar

4 vårlökar (gröna delen), skivad

10 shiitakesvampar, delade

2-3 grillade kycklingklubbor

2 röda chili, tunt skivade

Gör så här:

Lägg alla ingredienser till buljongen i en kastrull och låt koka upp. Låt sedan detta sjuda under lock i ca 10-15 minuter. Plocka ur ingefära och vitlök. Tillsätt shiitakesvamp och pak choi, ta av från värmen och låt stå med locket på.

Plocka kycklingen från benen och bryt ner köttet i små bitar. Koka nudlarna enligt förpackning och lägg nudlarna i djupa skålar.

Värm på buljongen lite och slå på över de nykokta nudlarna. Lägg i kycklingen och toppa med vårlök och chili.

Smaklig spis!

Läs om vår kommentarspolicy