Fyllda paprikor

Är fyllda paprikor nått som man fortfarande gör? Typ aldrig hört någon som säger “nu ska jag fan hem och dämma av ett par fyllda paprikor”. Jag kom att tänka på det när jag stod i affären och tänkte att jag skulle ge dem en ärlig chans, och det e banne mig inte så dumt. Klart godkänd vardagsmat, som kan varieras efter smak. Jag gillar ju Mellanöstern, så jag drog i lite sånna kryddor och hetta.

4 pers

4 paprikor

500g lammfärs

1 fetaost

1 gul lök, finhackade

2 vitlöksklyftor, finhackade

1 msk mald koriander

1 msk spiskummin

1 msk torkad koriander

1 msk sambal oelek

1 burk krossade tomater

Olja till stekning

Till servering:

Ris

Bröd

Eller bara som dem är

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Hetta upp en stekpanna och fräs lök, vitlök utan att de tar färg tills de mjuknat. Gå i med lammfärsen och fräs tills den är klar. Tillsätt kryddor och sambal oelek och fräs i 1 minut till. Tillsätt tomat, rör runt och låt sjuda i minst 10 minuter.

Skär bort ett lock på varje paprika och rensa ur kärnorna.

Smula ner fetaost i såsen och smaka av med salt och hetta. Fyll paprikor med såsen och ställ in i ugnen.

Låt stå ca 30 minuter eller tills paprikorna har fått fin färg och mjuknat.

Låt svalna något innan servering.

Läs om vår kommentarspolicy