Pasta pomodoro med buffelmozzarella och bread crumbs

Kanske den mest underskattade vardagsmaten som finns! Pasta med en riktigt god tomatsås och ett par enkla tillbehör för att kicka lite extra. Jag hade egna krutonger till övers som jag hackade ner som topping, men annars kan man kör lite vitt bröd i en mixer och steka snabbt i lite smör.

4 pers

Tomatsås

2 gullökar, finhackade

4-5 vitlöksklyftor, finhackade

2 dl vitt vin

2 burkar Mutti krossade tomater

Chiliflakes efter smak

1 kruka basilika, stjälkarna finhackade

1,5 dl olivolja

Salt

Tillbehör

1 kruka basilika, bladen strimlade

2 buffelmozzarella, plockade

Parmesan

Bread crumbs

Svartpeppar

Spaghetti

Gör så här:

Fräs lök och vitlök i en teflonpanna i hälften av olivoljan på medelvärme. När löken mjuknat efter 2-3 min kan du tillsätta chiliflakes efter smak och fräsa 1 min till.

Häll på vinet och låt sjuda ett par minuter. Tillsätt tomaterna och finhackade basilikastjälkar. Låt puttra på medelvärme tills såsen har reducerat till hälften och nästan all vätska är borta. Stäng sedan av värmen och tillsätt resterande olivolja. Smaka av med salt.

Koka pastan aldente och blanda upp med såsen. Blanda i strimlad basilika och lägg upp i djupa tallrikar.

Bryt mozzarella och toppa pastan. Toppa även med parmesan, bread crumbs och lite svart peppar. Boom!

Servera med ett kallt vitt vin, gärna från Sicilien.

Läs om vår kommentarspolicy