Renskavspasta

Här kommer ännu ett bidrag till vardagslyxboken! Mycket nöje 😉

4 pers

1 pkt renskav

1 gullök, finhackad

1 vitlöksklyfta, finhackad

5 dl matlagningsgrädde alt creme fraiche 15% (eller full frenzy vispgrädde)

4 msk kalvfond

1 msk torkad dragon

5 g torkad Karl-Johan, mixad till pulver (alt finhackad ovh blötlagd)

100g champinjoner, hackade

50 g parmesan, finriven

Flingsalt

Smör, till stekning

Till servering:

Nykokt pasta

Mer parmesan

Svartpeppar

Olivolja

Gör så här:

Hetta upp smör i en stekpanna, bryn renskaven och dra sönder den i mindre bitar. Salta och lägg över på en tallrik.

Fräs lök, vitlök och champinjoner i en stekpanna på medelvärme tills svampen släpper vätska. Tillsätt Karl Johan och fräs 30 sekunder till. Häll i grädde, kalvfond och smula ner dragon. Smaka av med salt. Låt sjuda till pastan är färdig.

Ta av renskaven från värmen när pastan är kokt. Vänd ner parmesan och sedan pastan. Smaka med salt.

Servera med nyriven parmesan, svartpeppar och ringla över lite olivolja.

Läs om vår kommentarspolicy