Svärmors fiskelycka

Det här receptet är taget helt och hållet av min svärmor. Det är hennes ess i rockärmen och för mig en riktigt god fiskrätt som smakar så där härligt hemlagat. Jag har tyvärr ingen bild eftersom att stämningen brukar vara allt för god för en fotopaus.

4 personer

4 bitar torskrygg a 200g

Rimlag (1 liter vatten 100g salt koka upp och svalna)

100 g bacon, tärnad

100 g champinjoner, hackade

100 g purjolök, hackad

Svartpeppar

Sås

500 g créme fraîche 34 %

1/2 tsk cayennepeppar

1 msk dijonsenap

3 msk hummerfond

3 msk hackad dill

Till servering

Handskalade räkor

Finhackad dill

Pressad potatis

Gör så här

Lägg torsken i saltlaken i 15 min innan den tillagas.

Fräs purjolök, bacon och champinjoner i lite smör och lägg över i en ugnsfast form.

Blanda ihop ingredienserna till såsen i en bunke.

Ta upp fisken ur laken, skölj hastigt under kallvatten och lägg på baconfräset (se till att timea 15 min annars blir det översaltat).

Fördela såsen jämt över torsken och baka i ugn 15-20 min på 200 grader.

Ta ut formen och garnera med räkor och dill. Servera med pressad potatis och en kall ekad chardonnay från bourgogne.

Läs om vår kommentarspolicy