Experimentmat

Den här rätten var lite av ett experiment inspirerad av en ny kokbok. Det är egentligen risottoskumet som var osäkert och nästa gång kommer jag att göra den lite lösare. Så ha med er att detta inlägg är mer inspiration än recept.

Jag körde klassiska italienska smaker med en tomatsås gjord på ugnsbakade körsbärstomater. Jag drog på lite florsocker och olivolja och bakade tills de nästan föll isär. Hackade upp och smakade av med salt och sherryvinäger. Bra element!! Ger fin syra som möter den feta risotton.

Själva risottoskumet är egentligen bara en risotto som mixas slätt och sedan körs i sifon med högt tryck. Funkar hyfsat bra, men om ni gör det här så se då till att addera extra vätska än i en vanlig risotto. Behöver dock bättre texturer som komplement än vad jag hade i denna rätt.

Jag sotade en lax av hög kvalitet med en brännare och bakade den medium (42 grade). Fantastiskt! Men för mjuk i konsistens för denna rätt.

I övrigt körde jag basilikapulver, basiljaolja och färsk basilika med lite rostade pinjenötter. Gott absolut, men inget märkvärdigt.

Nästa gång tror jag på ett fastare kött snarare än fisk eller att man väver in sparris eller liknande för bättre texturer. Gott absolut! Men långt ifrån färdigt.

Läs om vår kommentarspolicy