Bruléebränd brödpudding på överblivna bullar

Jag var och käkade på Bar Agrikultur här om veckan (awesome!!), och desserten som serverades var en magisk brödpudding på gamla kanelbullar som bränns av med rörsocker.

När jag till min stora förtjusning såg att vi hade ett gäng dagsgamla bullar över från det lokala bageriet så var jag ju tvungen att testa. Herre jävla Gud va gott det blir!! En barnslig dessert precis i min smak som med små enkla medel ser ut som en lyxdessert. Jag stansade ut med en rund form men den kan serveras hur som helst.

4 pers

4 st dagsgamla bullar (kanel eller kardemumma) från det lokala bageriet

3,5 dl mjölk

0,5 dl vispgrädde

2 ägg

1 tsk vaniljpulver alt vaniljsocker

1 nypa flingsalt

Rörsocker, till bränning

Till servering

Vaniljglass av god kvalitet

Kaksmulor (jag köpte färdiga och hackade)

Gör så här:

Hacka upp bullarna i småbitar och lägg i en smord form. Blanda ihop det andra och häll på så att det täcker.

Låt stå och dra i ca 1 timme tills bullarna sugit åt sig det mesta av vätskan. Sätt ugnen på 175 grader och baka 30-40 min. Ta ut och låt svalna. Vänd upp och ned på formen och fånga med en tallrik. Skär ut bitar och bränn av undersidan (soggiga sidan) med rörsocker.

Servera med kakkrisp och vaniljglass!

Läs om vår kommentarspolicy