Igår testade jag faktiskt för första gången att riva av en av LA’s mest hypade rätter, fish tacon!! Och det blir lååångt ifrån sista. Min barndomsvän som var över på middag insisterade att detta måste vara det bästa jag har gjort någonsin (och han har käkat en hel del).
Kanske en smula överdrivet, men helvete vad gott det blir! Jag drar på med feta ost som topping vilket kan verka supercrazy, men den är faktiskt snar lik den mexikanska osten som inte går att få tag på. Allt fram till fritering kan förberedas ett par timmar innan.
4 pers
600 g torskrygg
Salt
2 dl mjöl
2 msk paprikapulver
1 msk koriander
1 tsk spiskummin
1 tsk svartpeppar
0,5-1 tsk chilipulver
3-4 ägg, för panering
Panko
Chipotlecreme
2 msk chipotlepure
1 dl majjo hellmans
1 dl gräddfil
Salt
Mangosalsa
1 mango tärnad
6 rädisor, tungt skivade
1 lime, juicen
1 kruka koriander, finhackad
Salt
Övrigt
150 g feta, fint smulad
1/4 rödkål, fint strimlad
2 avokado, tärnad
12-16 små tortillabröd
Olja till fritering
Gör så här:
Blanda ihop chipotlecremen, smaka av med salt och ställ kallt. Gör detsamma med mango salsan.
Blanda upp mjölet med kryddorna på en tallrik och vispa upp ägg i en separat bunke. Lägg även panko på en separat tallrik. Skär upp torsken i avlånga 30-40 g bitar. Salta lite runt om. Rulla i mjöl, doppa i ägg och sen rulla i panko.
Stek bröden i en torr stekpanna och lägg i aluminiumfolie till servering.
Fritera den panerade fisken i ca 4 min i 180 gradig olja och lägg över på hushållspapper.
Bygg i hop denna magiska kreation och poppa en kall ljus lager eller ta ett glas gewurstraminer.