Osso Buco på Lammlägg med chèvrerisoni

Här kommer ännu en söndagsmiddag av rang! Samla vänner och familj för det här är riktigt gott!

Osso Buco 4 pers

4 lammlägg

2 morötter, skalad och tärnad

1 gullök, hackad

4 vitlöksklyftor, finhackad

1/2 rotselleri, skalad och tärnad

1/2 l torrt vitt vin

2 burkar mutti krossade tomater

4 msk kalvfond

3 kvistar rosmarin

2-4 msk mjöl

Salt

Peppar

Smör och olja

Risoni

2 dl risoni

200g chèvre, utan kanter

1 dl kycklingbuljong

Valfri sallad

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader. Salta och mjöla läggarna runt om. Hetta upp en stor gryta med lite smör och olja. Bryn läggarna runt om och lägg åt sidan. Tillsätt nytt smör och fräs grönsakerna mjuka utan att de tar färg. Slå på vin, kalvfond och tomater, låt sjuda upp och lägg i lammläggen. Släng i några kvistar rosmarin, sätt på lock och ställ Unni ugnen i 2-3 timmar.

Under tiden. Koka risoni 2 min under rekommenderat, sila av och spola med kallt vatten.

När läggen är mjuka och köttet lossnar från benet är det klart. Ta ut ur ugnen och smaka av med salt. Låt svalna lite och gör klart risoni.

Sjud upp kycklingbuljongen och lägg i risoni. Smula ner chèvren och rör om till en homogen massa. Smaka av med lite salt och svartpeppar.

Servera alltsammans med en fräsch sallad.

Läs om vår kommentarspolicy