Pho Vietnamesisk nudelsoppa

Det här är en rätt som stått mig nära länge. När jag backpackade Sydostasien som snorvalp så åt jag denna rätt varje dag i Vietnam. Ofta till frukost, lunch och middag. Egentligen måste man koka sin egna buljong från grunden om man vill ha den som man får den på Hanois gator. Men det här receptet är en bra och snabb förenkling, som tar mig tillbaka till Hanois gatuhörn.

4 pers

Buljong

1,5 liter kalvbuljong (4,5 msk fond utspätt)

10 cm ingefära

2 gul lökar

4 kryddnejlikor

1 kanel stång

4 stjärnanis

1-2 msk fisksås

Till servering

300g biff, tunt skivad

1 lime, klyftad

Kokta risnudlar

Böngroddar

Koriander

Mynta

Thai basilika (alt vanlig)

Jordnötter

Röd chili, tunt skivad

Gör så här

Sätt ugnen på max värme grill. Dela lök och ingefära på mitten (behåll skal), lägg på en plåt och ställ in i ugnen i ca 5 min tills de tagit lite färg.

Lägg lök och kryddor i den varma buljongen och låt sjuda i 20-30 min. Sila buljongen och smaka av ned fisksås.

Koka nudlarna enligt förpackning och spola med kallt vatten. Lägg nudlar och biff i en djup tallrik och häll över rykande het buljong.

Toppa med tillbehör och servera direkt!

Läs om vår kommentarspolicy