Halloumiburgare med kimchimajjo och asiatisk gurka

Det här blev så jääävla gott!… mycket nöje 🙂

4 pers

4 briochebröd

2 halloumi, delade i två

Mjöl, till panering

Sallad

Kimchimajjo

1/2 dl kimchi, finhackad

1 dl hellmans majjo

1/4 lime, juicen

Salt

Gurka

1/2 gurka

2 msk risvinäger

1 msk socker

1 tsk sesamolja

1 tsk chiliolja, alt 1/2 chili finhackaf

2 krm salt

Gör så här:

Blanda ihop majjon, smaka av med salt och limejucie och ställ kallt.

Skär tunna skivor gurka och blanda upp med inläggningen. Låt stå i minst 15 min.

Pudra halloumin med mjöl. Hetta upp en stekpanna med myycket rapsolja (typ 2 dl). Stek/fritera halloumin i ca 3 min på varje sida och lägg över på papper när den är fint gyllenbrun.

Rosta bröden och bygg ihop en magisk burgare!

Läs om vår kommentarspolicy