Asiatisk Tonfisktartar

Det här är en grym förrätt, som är enkel att genomföra med hög lyxfaktor. Bara att göra helt enkelt.

Tartar

300g tonfisk, tärnad

1 mango, skalad och tärnad

3-4 msk kimchimajjo

1/2 dl chili sesamfrön (finns i asiatiska hyllan på större butiker), alt rostade sesamfrön och finhackad chili

4 gurkrämsor

Chili sesamfrön, till topping

Kimchi majjo

2 msk kimchi, mixat slätt

1 dl majjo

1-2 tsk japansk soja

1 msk linejuice

Gurka

4 gurkrämsor, kör med sparrisskalare

2 msk risvinäger

1 msk socker

1/2 tsk sesamolja

1/2 röd chili, grovt skuren.

Gör så här:

Bland ihop inläggningen och lägg i gurkan. Ställ kallt till servering.

Blanda ihop majjon. Ställ kallt till servering.

Skär upp tonfisk och mango. Blanda tonfisk, sesamfrön, majjo och mango i en bunke. Lägg upp en fin puck och Linda gurkan runt om. Toppa med sesamfrön.

Servera med en Gewurstraminer eller en halvtorr riesling.

Läs om vår kommentarspolicy